Go to top
  • Magyar (HU)
  • English (UK)

Gyermekkoromat Magyarországon töltöttem, majd 16 évesen kerültem az Amerikai Egyesült Államokba. Diplomámat, M. A. Klinikai- és Pasztorál Pszichológia, az Ashland Theological Seminary-n szereztem, amely az Ashland University (Ashland, Ohio, U.S.A.) tagozata. Tagja vagyok az Amerikai Keresztény Lelkigondozók Társaságának (AACC), a Magyar Szexológiai Társaságnak, valamint a Coachok Szakmai Szövetségének. Több mint 15 éve foglalkozom vezetői mentorálással, támogatással, egyéni- és párterápiával.

Szeretem az emberi lelket, de nem fürkészni, hanem felemelni, erősíteni, bátorítani, vele együtt gondolkodni, felfedezni és alkotni. Hiszem, hogy a saját életemre és a hozzám hozott problémákra is van megoldás, létezik fejlődés és kibontakozás, igaz, néha küzdelmek árán. Egyik példaképem Paul Brand, a világhírű kézsebész, aki felfedezte, hogy a lepra nem a bőr szövetének sérülése, hanem a fájdalom észlelésének elvesztése. Az ember megértésében, a megoldás keresésében, az élet megélésében az ő eredményei inspiráltak.

 

Coaching szemléletem felső vezetők számára

...mert az ember a kulcs a vezetésben

„Az emberek nem megoldandó problémák, hanem felfedezendő misztériumok.” (Eugene H. Peterson)

Egy hordóból csak akkor tölthetünk bort, ha van benne. Ha kiürült, hiába teszünk rá új csapot, hiába ütögetjük, semmi nem folyhat belőle. Ha azonban feltöltjük, ismét rendeltetésének megfelelően működhet: bort ad annak, aki szomjazik. Ezt a feltöltést tekintem a hivatásomnak.

Az ember munkájának legnagyobb hányada problémamegoldás, ehhez pedig egészséges psziché kell. Meggyőződésem, hogy csak a kiegyensúlyozott vezető képes betölteni rendeltetését: friss szemlélettel, ötletekkel alkotni, megújuló erővel cselekedni.

Egy felső vezető számára kulcsfontosságú készség az éleslátás, hogy felismerje mások motivációját és érdekét, erősségét és hiányosságát, a siker és a bukás lehetőségét. Azonban senki nem képes meglátni mindezeket másokban, amíg önmagában nem szembesült ugyanezzel. Önismeret, önfejlesztés és jó kapcsolati készség szükséges ahhoz, hogy egy vezető sikeresen alkothasson és irányíthasson.

Munkám ideológiája, hogy csak az önazonos, önmaga előtt is hiteles ember képes hosszú távon sikeres maradni, mert „Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.”

(Camus)